BLOGMAS 3/2020 Speciál: Co pro Vás znamenají Vánoce

Vánoce naprosto zbožňuju. Je to pro mně o tradicích, trávením času s rodinou, vymýšlení dárků, pečení, zdobení, chystání .. s dcerkou to nabralo úplně jiný rozměr a nemůžu se dočkat až letos usedneme ke stromečku. Jestli se malá bude snažit otevírat dárky nebo ji to nechá chladnou. Až bude se mnou v učíčí věži a chystat večeři. Vše je potřeba brát obrazně, ale i ten pokus. Tvořit tyto vzpomínky.

Poprosila jsem pár blízkých, aby mi napsali co pro ně znamenají Vánoce. Některé odpovědi mně hodně pobavily :).

 

"Vánoce jsou z mého pohledu určitou záminkou a příležitostí vytvořit si výjimečnou atmosféru. Není to něco, co děláme každý den. A i když je slavíme každý rok, máme možnost zvolit si, jestli budeme dodržovat "veřejné" tradice nebo budeme mít své vlastní, jestli zopakujeme každoročně stejný scénář nebo své tradice pozměníme. Tohle období je hodně typické kombinací vůní, osvětlení, barev, tepla, setkávání s přáteli a rodinou.. Hlavně jako děti jsme natěšení, v očekávání něčeho neobvyklého. Je to jako zažít pohádku na vlastní kůži, jako by v ten den bylo možné cokoliv. I takové malé dobrodružství, když jsme museli celý Štědrý den odolávat "zakázanému cukroví", které bylo už od rána na dosah ruky (asi to zná každý, obvykle se nějaké stejně vypařilo). Teď, jako dospělí, máme možná opačný problém, kdy nás babičky musí skoro nutit abychom si zobli "ještě trošku", vždyť jsme takoví pohublí.."

 

"Nic."

 

"Rádoby svátky klidu a odpočinku v rodinném kruhu."
 
 
"Snažím se každý rok stihnout všechny dárky co možná nejdříve. Prosinec si pak užívám pečením, zdobením a v klidu s rodinou. A o tom to přece je."
 
 
Co pro Vás znamenají Vánoce? Patříte do skupinky co se nemohou dočkat a zdobí a chystají, anebo jste ti, kteří to vše řeší až chvíli před Vánoci? Dejte mi vědět do komentářů.

Mějte se krásně vánočně
 
Zuza

 
 



Komentáře

Oblíbené příspěvky