BLOGMAS 8/2020 Punčochy a Mikuláš


Dnes máme čtvrtek a za pár dní nás čeká Mikuláš*. Na tento svátek mám krásné vzpomínky. Skutečný příchod Mikuláše, čerta a anděla byl (co si teda pamatuju) asi jednou, ale i tak nám mamka chystala každý rok překvapení. Jako malým nám všem třem ušila červené punčochy a ty nám poté plnila. Za co jsem zpětně vděčná je to, že jsme nedostávali příliš sladkého (co se celého roku týká) a tak naše punčochy byly naplněné ovocem (ve špičce punčochy byl vždycky grep), ořechy, sušeným ovocem, ale byla tam i nějaká sušenka a čokoláda.

Loni jsem mamku poprosila o další dvě punčochy (následně i celá rodina 😉), jen na tu třetí jsme museli počkat se jménem až do 1. prosince.

Jelikož mám tu svoji punčošku už velmi velmi dlouho, myslím si, že je to skvělá věc pro prcky (a co si budem povídat, i pro nás dospělé). Pojďme se tedy vrhnout společně do tvorby.

 

Budeme potřebovat

* látku. Rozměr naší punčošky najde na fotce (nepozastavujte se, prosím, nad mým uměleckým vyjádřením :)). Látka je klasické červené plátno.

* ozdobnou nit, krajku a vše podle Vaší představivosti

 

Uděláme si šablonu na punčošku a poté překreslíme na látku. Na šev se nechává přibližně centimetr. Nějak extra detailně to popisovat nebudu. Přece jen, kdo šije ví a kdo nešije, tak tu informaci úplně něpotřebuje :)


Tvoříte si nebo pro děti mikulášskou punčošku? Pokud se do tvorby vrhnete, označte na instagramu #blogmasspolivkou2020 nebo pošlete fotku na zuza.polivka@gmail.com. Ráda se na Vaše výtvory podívám a třeba inspirujete ostatní na příští rok.

Mějte se krásně vánočně

Zuza 


* Letos jsem se při psaní článku vrhla i více na to, kdo byl Mikuláš a proč se slaví jeho svátek. Pěkně sepsáno je to na https://mikulas92.webnode.cz/o-sv-mikulasi/

 


Komentáře

Oblíbené příspěvky