BLOGMAS 11/2020 Speciál: Tradice s dětmi

Vánoce ve dvou v posledních letech byli hodně poklidné. Plné jídla, filmů a procházek. Úpřímně musím říct, že jsme sledování filmů měli za tradici (a vůbec se za to nestydím :)). S dcerkou to vše nabralo jiný směr a už se těším na různé tradice a zvyky, které si osvojíme. Každý z nás dvou přináší do společné domácnosti a slavení Vánoc něco z dětství. Já i něco, co jsem měla ráda v USA. A také vytvoříme něco vlastního. Ale tak nějak přirozeně, co uvidíme, že malou bude bavit (možná i časem) a na co se bude těšit. Letos tak bude takový testovací rok a já se na to moc těším.

Zvoneček

Když jsme byli malý, tak se po večeři šel taťka podívat, jestli teda Ježíšek už přišel. Samozřejmě nemohl jít moc brzy, aby ho nevyděsil (ale to je zas jiná story). Potom pustil na gramofonu koledy a zazvonil zvonkem. Pamatuju si, jak jsme měli uši nalepené na stěně, abychom to náhodou neprošvihli.

Procházky před večeří

Potají jsme se dívali do oken a hádali, jestli tam už Ježíšek byl.

Zdobení stromečku

Tady hodně záleží, jestli budeme mít jednou spojenou kuchyň s obývákem nebo ne. Naši neměli, a tak od oběda byl obývák mimo dosah, aby Ježíšek mohl v klidu dojít a zdobit. U manžela to měli propojené a tak zdobili společně. Obojí má svoje kouzlo.

Vánoční pyžamo

To mluví za sebe. Od rána až do večera a přes celé svatky, co budeme doma.

Sušenky pro Ježíška

Více bude rozepsané v samostatném článku 17.12.

Mikuláš a punčošky

Adventní kalendář s aktivitami a zajímavostmi (proč se co jak dělá, kdy se co dělá apod.)

Ručně tvořené ozdoby a drobné dárky pro rodinu

 

Doufám, že i když vyroste, že to kouzlo Vánoc zůstane. To asi záleží nejvíce na nás všech.

Jaké jsou Vaše nejoblíbenější tradice? Pokud máte starší děti, držíte je stále? Dejte mi vědět do komentářů pro inspiraci.

Mějte se krásně vánočně

Zuza

Komentáře

Oblíbené příspěvky